ПГСС "Сергей Румянцев"
Професионална гимназия по селско стопанство град Луковит
Основно меню

Едно, две, три ..... дванадесет УУУУ!!!

Честит 24 май!
Тържествен и емоционален бе днешният 24 май в ПГСС „Сергей Румйенцев“ гр. Луковит. Рано сутринта голямото сергеевско семейство се събра в двора на училището, където директорът г-жа Антоанета Нечева поздрави всички по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност. Не бива да забравяме, че каквото е днес училището, такова ще е и бъдещето ни! Това е нашата отговорност!
Празнично слово произнесе учителят по български език и литература - г-жа Виктория Йорданова.
Скъпи ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Вие сте нашата надежда, сила и енергия, смисълът на труда и мечтите ни. Черпете от огъня на Светите братя, който ще Ви помогне да превръщате трудностите в победи, а мечтите в реалност.
Честит празник на всички учители, които в трудния делник продължават да засяват слова в браздите на времето. Учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!
Нека уважаваме и пазим своето най-голямо богатство и гордост - СЛОВОТО!
По традиция директорът на училището г-жа Антоанета Нечева връчи грамоти на изявени ученици за отличен успех и за активно участие в различни извънкласни дейности. Грамоти за професионален ентусиазъм и творчески дух, за принос в организирането и провеждането на образователния процес и извънкласни форми на работа в професионалната гимназия бяха връчени и на учители от сергеевското семейство. За първа година призът „УЧИТЕЛ- СЕРГЕЕВЕЦ“ бе връчен на г-жа Преслава Николова.
Попътен вятър, мили абитуриенти! Бъдете смели и сбъдвайте мечтите си!