ПГСС "Сергей Румянцев"
Професионална гимназия по селско стопанство град Луковит
Основно меню

Изложение на професиите

Изложение на професиите в центъра на Луковит проведе ПГСС „Сергей Румянцев“ на днешния Еньовден. Кметът на общината Иван Грънчаров оказа пълно съдействие за организиране на събитието и беше сред първите посетители.
В професионалната гимназия по селско стопанство се осъществява прием след завършен 7 клас по професиите „Икономист-информатик“ с интензивно изучаване на английски език, „Агроеколог“, „Моделиер-технолог на облекло“ и „Техник на селскостопанска техника“.
Още от сутринта директорът Антоанета Нечева, учители и възпитаници на гимназията подготвиха изложбените щандове, на които можеха да се видят макети на двигатели с вътрешно горене, свинеферма, хидропонно отглеждане на зеленчуци, дамско облекло и изделия за бита от плат. Учениците посрещаха гражданите с билки, подправки и смокини, отгледани в училищното стопанство. Раздаваха информационни брошури и презентираха цялостната дейност на професионалната гимназия – единственото земеделско училище на територията на област Ловеч.
Събитието е част от дейностите по проект BG05SFPROO1-3.001-0001 „Модернизиране на професионалното образование и обучение“, финансиран от Програма „Образование“ 2021 – 2027, съфинансирана от Европейския съюз.