Facebook
ПГСС Сергей Румянцев
Професионална гимназия по селско стопанство град Луковит

Коледно тържество 2014

     На 19.12.2014г. се проведе традиционно Коледно тържество и награждаване на участниците в конкурсите:

  1. Есе или приказка на тема „Моята приказна Коледа„;
  2. Коледно украшение или картичка;
  3. Коледни вкусотии

     В конкурсите взеха участие ученици от всички класове, а учениците от 11-а клас бяха подготвили украшения и сладки за коледния базар. Тържеството започна с прочит на откъси от най-добрите есета от конкурса на тема „Моята приказна Коледа”. След като чуха прекрасните есета всички приветстваха дядо Коледа и двете снежинки.Внезапно те бяха връхлетени от упорита и амбициозна репортерка, която с голямо нетърпение чакаше да получи отговори на своите въпроси.След като това стана тя поздрави белобрадия старец с песен, изсвирена от самата нея на акустична китара. Това не беше единственият поздрав за Дядо Коледа. Той беше поздравен и с прекрасен коледен танц, изпълнен от момичета от 9-ти „А” клас. След това започна награждаването за конкурсите. Наградените ученици получиха грамота от директора на училището - инж. Румяна Георгиева и подарък от Дядо Коледа.


     В конкурса за есе на тема ‘‘Моята приказна Коледа ‘‘ на първо място се класира – Ребека Любенова-12-ти „Б” клас, на второ място – Теодора Данилова - 8-ми „А”. Третото място зае Ивета Цветанова-10-ти „А” клас, а поощрителни грамоти получиха Гроздан Валентинов-11-ти „А”, Розалия Благоева-12-ти „Б” и Мариела Маринова-10- „А”


     В конкурса за приказка на тема ‘‘Моята приказна Коледа ‘‘ - първо място бе присъдено на Магдалена Кунева-9-ти „А”, второ място – Вълеслава Николаева-9-ти „А”, а трето – на Гергана Данчева-12-ти „А” клас.


     След това с музикалния си поздрав Боби взриви аудиторията с бурни аплодисменти.


     На конкурса за коледно украшение или картичка, първа награда се присъди на Филип Радев-8-ми „А”. На второ място - Георги Дунчев-9-ти „А”, на трето - Веско Велев-9-ти „В”. Поощрение получиха- Валерия Борисова-8-ми „А”,Благовеста Симеонова и Диана Иванова от 9-ти „А”.


     На конкурса за коледни вкусотии първо място зае – Николета Бориславова-8-ми „А”, второ Кристияна Красимирова-11-ти „А” , трето – Боряна Василева-8-ми „А”, а поощрение за екипната си работа получиха Иво Людмилов, Ралица Василева и Славина Георгиева от-8-ми „А”.


     Последва обявяването на резултатите от турнира по тенис на маса, проведен по-рано в салона на училището и от класирането на конкурса за най-красиво украсена класна стая.


     От турнира по тенис на маса на първо място – Дарин Иванов-10-ти”Б”, на второ – Велев-11-ти”Б”, на трето – Георги Ивайлов-9-ти „А”, четвърто място е за Валерия Борисова-8-ми „А”, пето за Дариел Георгиев-9-ти „В” и на шесто място бе класирана Цветелина Василева-8-ми „А”.


     Обявено бе и класирането за най-красиво украсена класна стая:

  • Първо място-9-ти”А”
  • Второ място , -9-ти”В,”9-ти”Б” ,10-ти”А”
  • Трето място 10-ти”Б” ,8-ми” А”,12-ти” А”

     В края на тържеството директорът на гимназията пожела на своите възпитаници весели празници,здраве и късмет.

 


Маргарита Христова Георгиева-Клуб”Млад журналист”

Коледно тържество 2014 - Изображение 1