ПГСС "Сергей Румянцев"
Професионална гимназия по селско стопанство град Луковит
Основно меню

Еразъм + 2021

ПГСС „Сергей Румянцев” приключи успешно пореден проект по програма „Еразъм+”

Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев” гр.Луковит приключи успешно проект с „Еразъм” акредитация № 2021-1-BG01-KA121-VET-000009151, КД1, сектор „ПОО”. Училището е част от консорциум за мобилност, съвместно с професионални гимназии от Разлог и Шумен и организация от Сандански.

В рамките на проекта група от 10 деца и един придружаващ учител проведоха двуседмична практика в реална работна среда в Маса, Тоскана - Италия, която е известна традиции в областта на биоземеделието и селския туризъм. По време на образователната мобилност участниците се запознаха отблизо с типичните за регион Тоскана винарски изби и ферми „Подере”. Освен практическо обучение, участниците имаха възможност и да посетят световната туристическа дестинация – Пиза.

Подборът на учениците по проекта беше извършен от комисия по предварително обявени критерии, отговарящи на стандартите за качество на програмата. След приключване на практиката учениците получиха професионален сертификат Europass mobility за преминато обучение, което ще ги направи конкурентоспособни на пазара на труда.

Освен учебна мобилност на ученици, проектът включваше и участие на 2 учители от гимназията  в структуриран курс на тема „Дуална система на обучение в Германия”. Обучителна организация бе F+U Sachsen gGmbH.

Участието в проекти по програма „Еразъм+” е част от дългосрочната стратегия за интернационализация на Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев” гр.Луковит.

 

Автор : Проектен екип