ПГСС "Сергей Румянцев"
Професионална гимназия по селско стопанство град Луковит
Основно меню

Финалното събитие

Заместник-кметът Георги Георгиев и представители на общинската администрация уважиха финалното събитие на образователната инициатива „Бизнес лига“, която „Кредисимо“ ЕАД осъществи през втория учебен срок в ПГСС „Сергей Румянцев“ – Луковит.
Обучението обхвана ученици от 10.а клас в специалност „Икономическа информатика“, професия „Икономист-информатик“ с ИИАЕ и от 11.а клас в специалност „Земеделско стопанство“, професия „Икономист“ с ИИАЕ. Образователните сесии имаха за цел придобиване на знания и умения за създаване на бизнес проект, а ментори бяха успешни предприемачи и утвърдени специалисти в областта на правото, финансите, маркетинга и бизнеса. Програмата се осъществи под ръководството на Емилияна Неева – член на Съвета на директорите на компанията.
Разделени на шест екипа, младежите от професионалната гимназия трябваше да се справят с нелеката задача да разработят свои бизнес идеи. Днес екипите презентираха проектите си пред седемчленно жури, включващо част от менторите на „Бизнес лига“, директора на гимназията Антоанета Нечева и местните предприемачи – инж. Павлин Йотов от „Йови Груп“ ООД и Петя Йорданова от „Родина БГ“ ООД.
Представени бяха идеи за онлайн магазин за биокозметични продукти „Bio Beautiful“ (екип 1), детски палатков лагер „Camp of Wonders“ (екип 2), производство и монтаж на фитостени „Greene Life“ (екип 3), производство на биостиропор от гъбен мицел с примеси от стопански отпадъци „Bio Nature“(екип 4), туристическа услуга „Екотур Луковит“ (екип 5) и пчелна стая за инхалации с прополис и кошерен въздух „Bee House Therapy“(екип 6).
Големият победител стана бизнес проектът за детски палатков лагер „Camp of Wonders“. Оценките на журито класираха на второ място идеята за онлайн магазин за биокозметика „Bio Beautiful“, а на трето – за производство и монтаж на фитостени „Greene Life“.