ПГСС "Сергей Румянцев"
Професионална гимназия по селско стопанство град Луковит
Основно меню

Приветствие

Скъпи ученици, уважаеми колеги, родители, драги наши гости,

 

15 септември е специална дата в календара български. Всички очакват с трепет този ден. Ден, в който цяла България е огласяна от медния школски звънец и в който улиците ни са препълнени с усмихнати деца, устремени с уханни букети в ръка към своя втори дом – училището. А то, притихнало, с трепет очаква класните му стаи да се изпълнят с младост и положителни емоции.

            Днес, развълнувани, за първи път прекрачват прага на Професионалната гимназия нашите нови ученици – осмокласниците.

            Мили осмокласници, убедена съм, че вълнението ви е огромно, а страхът от непознатото, различното, се опитва да се настани удобно във вашето съзнание, но не унивайте. Искам да ви уверя, че вашите класни ръководители-на 8 а – г-жа Преслава Николова, на 8 б – г-жа Йорданка Кунева, на 8 в – г-н Мирослав Братанов – ще бъдат неотлъчно до вас. Те ще ви подадат приятелска ръка, за която да се хванете. Доверете им се и знайте, че никога не ще ви предадат и не ще ви изоставят в трудна ситуация, защото са не само успешни педагози, но и добротворци, които ще ви помогнат по пътя на личностното ви израстване.

Скъпи сергеевци – деветокласници, десетокласници и единадесетокласници,  искрено се надявам, че ви предстои една интересна, различна учебна 2021/2022 година, в която вие ще продължите да създавате, да творите, да се развивате интелектуално и израствате емоционално. Ще продължите да пишете историята на нашето свидно училище.

Пожелавам ви да бъдете постоянни в образователния си устрем, да не изгубвате желанието си за развитие и да се превърнете в знаещи, можещи, дейни младежи.

Към дванадесетокласниците ще се обърна така, както към най-близките си приятели… Дълъг път извървяхме заедно. Като лекоатлети прескочихме много препятствия и ето  днес сме на финалната права… Школските образователни обиколки са към своя край, но връзката ни става все по-силна!

Приятели, бъдете до край отговорни, останало ви е последното препятствие. Наберете скорост и го преодолейте с лекота, за да достигнете до финала, там ще ви очакват „ТЕХНИ ВЕЛИЧЕСТВА“ – Диплома за средно образование и Свидетелство за професионална квалификация.

Скъпи колеги, да си учител в тези тежки времена е трудна мисия. И както казва Шекспир: „Векът е разглобен,/ о, дял проклет да си роден,/ за да го слагаш в ред.“  Мисията на съвременния учител е именно такава - да опази младостта и да се погрижи за нейното бъдеще. Всичко, което се прави трябва да бъде от душа и сърце, а не просто професионално задължение.

Пожелавам  Ви търпение, всеотдайност и огромна загриженост за добруването на нашите ученици!

Уважаеми родители, още веднъж искам да Ви благодаря, че избрахте Професионална гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ за образователна институция, в която да се обучават, развиват и израстват Вашите деца.

Благодаря Ви, че ги подкрепихте в желанието им и избора на специалност. Бъдете уверени, че те ще се чувстват добре при нас, че ние, техните учители, първоначално ще бъдем вторите им родители, а след това, израствайки заедно, ще станем най-добри приятели!

И накрая, в епидемичната обстановка, в която се намираме, пожелавам на всички, присъстващи на тържествената церемония, здраве и разум, за да успеем да се предпазим от коварния вирус и да продължим  обучението си в реална училищна среда.

На добър час, скъпи сергеевци!